Charity 29 november 2017

Charity avond 29-11-2017 Met dank aan alle kunstenaars, bedrijven en particulieren

Fincent van der Feer werkt als portretschilder onder de naam Fincent. Zijn stijl is te beschouwen als ‘fotorealisme’, zijn werkwijze is enerzijds gebaseerd op traditionele technieken en anderzijds op de speelse handvaardigeheden die kenmerkend zijn voor een illustrator. De combinatie van die talenten en kwaliteiten leiden tot unieke en zeer herkenbare schilderijen. Fincent’s missie luidt: ‘Schilderijen maken waarop de personen realistisch en herkenbaar staan afgebeeld met al hun schoonheid, kracht en levensgeluk.’

Fincent schildert zijn schilderijen volgens de aloude “laag over laag’-techniek. Transparante en niet-transparante lagen worden over elkaar aangebracht. Het geeft het schilderij meer diepte en de kleuren zijn ‘warmer’.

Fincent van der Feer
06-28615260

Website: fincent.nl

Een schilderij vol met passie en liefde

Kunst schilderes Céline Godfroy. De wereld die wij allemaal zien, kunnen we toetsen. Maar de wereld die we niet kunnen zien en die er wel is, is de wereld die Céline weergeeft. Thema’s als bezieling, passie en verbondenheid maar ook haar imposante, intrigerende ruimtes zijn weergeven op het doek. Het gaat Céline om de essentie van de dingen, zonder een confrontatie uit de weg te gaan. Met acrylverf op linnen, af en toe gecombineerd met andere materialen zoals pure pigmenten, karton, inkt, zand, krijt etc. ontstaan er schilderijen die en mystieke uitstraling hebben.

Céline Godfroy

Website: celinegodfroy.com

Kunst schilderes Marjolein Schiffers. Marjolein is een mensen mens, zo omschrijft de kunstenares zichzelf. Hoe extravaganter de mens, hoe leuker marjolein het vindt. Ze houdt niet van oordelen van mensen, maar toch ontkomt ze er niet aan om mensen in een hokje te plaatsen. Op haar schilderijen is dit terug te vinden. Ze kijkt diep in zichzelf en schildert dat. Waar zij zich over irriteert schildert zij van zich af. Marjolein maakt haar tekeningen in Oost-Indische inkt en pastelkrijt op een ondergrond van bruin papier. Lijnen brengt zij aan met een takje uit de tuin. Het zijn vlotte, intieme schetsen van modellen met ronde vormen en een lijf dat een verhaal te vertellen heeft.

Marjolein Schiffers

Website: marjoleinschiffers.nl

Kunstschilder Walter Francia. Het werk van Francia gaat veel meer over wat je niet ziet. Het zijn de eigen innerlijke werelden die hij verwoordt in kleuren en tekens. Zijn werk bestaat grotendeels uit kleurrijke doeken, veelal non figuratieve landschappelijke schilderijen. Zijn schilderijen zijn belevenissen. De schilderijen zijn geen verhalen. De toeschouwer moet zich volledig vrij voelen om het schilderij helemaal in zich op te kunnen nemen. Zijn doeken worden laag voor laag opgebouwd waardoor er een soort doorkijk en diepte ontstaat die verder gaat dan de feitelijke aanblik doet vermoeden, het zijn werken die van zeer nabij uitermate boeiend zijn.
Francia is een spiritueel mens, religieus op zijn eigen manier. Hij gelooft in de roerselen van de geest en een bepaalde orde achter de chaos. Dat is op zijn doeken te zien.

Walter Francia

Website: walterfrancia-artstudio.com


ISgelijst. Lijstenmakerij ISgelijst is het adres in Vleuten en omgeving voor het vakkundig laten inlijsten van alles wat u de moeite waard vindt, van kindertekening tot kunstwerk. In onze winkel & atelier geven wij u een persoonlijk en uitgebreid  advies over de mogelijkheden. Tamara Kerklaan van ISgelijst. De passie voor het inlijsten is jaren geleden begonnen in een lijstenmakerij in Breukelen. Hier heb ik de liefde voor het inlijstvak ontdekt, zowel voor het adviseren als het inlijstwerk in het atelier. Vanaf 2009 heb ik mijn eigen atelier met werkplaats en adviesruimte in het voormalige treinstation van Vleuten gehad. Augustus 2016 zijn wij verhuisd naar een groter pand waar wij een prachtig atelier hebben gemaakt.

Tamara Kerklaan
Webiste: isgelijst.nl

Kunstenaar Valentijn Zwanikken vindt het interessant om na te denken wat je eigenlijk ziet. Hij stelt zelf alles op losse schroeven. Is wat je ziet wel echt wat je ziet. Is het niet een aanname van wat je al kent. De “O, ja, dat is…. ” gedachte.
De boodschap: “Verwonder, blijf nadenken en blijf vragen stellen”. Hij gebruikt materialen, voorwerpen of processen uit zijn directe omgeving en plaatst ze terug in een andere context. Zo maakt hij zijn eigen wereld. Daarnaast fotografeert hij zij eigen creaties en zo schept hij een nieuwe wereld. Dit lijkt op datgene wat we kennen maar is dus eigenlijk iets anders. Vervreemding terwijl je het niet door hebt.

Valantiijn Zwanikken 
Website: valentijnlaren.nl

Evert Doorn is een professioneel freelance fotograaf gespecialiseerd in fotografie op locatie. Hij maakt redactionele portretten voor bedrijven, instellingen en tijdschriften. Daarnaast richt hij zich ook op het maken van reportages.
Maar zijn grootste hobby is het fotograferen van het wild. Hij is in 2014 naar Zuid-Afrika gereisd en heeft daar verschillende safari tochten gemaakt. Tijdens die safari tochten was het fototoestel bij de hand en heeft Evert verschillende professionele foto’s gemaakt van het wild dat tijdens de safari gespot kon worden. De grote katachtigen hebben zijn grootste interesse. Evert heeft een aantal exposities gehad en een van zijn foto’s zijn in het Nederlandse WWF boek geplaatst.

Evert Doorn

Websites: evertdoorn.nl 

thewildsite.nl

I enter, I experience, I explore. Then I have. Marc Wynen, geboren in 1972, begon aan het einde van de 20ste eeuw met fotograferen.  Geïnteresseerd in sport- en modelfotografie, met uitingen van een atleet, emoties van een model, spelen met licht maakte zijn foto’s professioneel en zeer aantrekkelijk. Enkele jaren later werd Marc geïnspireerd door het vangen van het verlaten, het ‘vervallen’, de zogenaamde stedelijke verkenning werd zijn passie.

Marc Wynen

Website: http://www.marcwynen.be/

Robby Bolleyn werd geboren in 1966 in Antwerpen, België. Hij studeerde fotografie en marketing en begon zijn carrière als officemanager bij het World Wide Fund for Nature, maar besloot zijn leven te wijden aan full-time fotografie. Voor hem ligt het mysterie van het creatieve leven boven apparatuur en technologie; het ligt in observatie en gevoel. Robby maakt geen foto’s met zijn camera, maar met zijn hart. Zijn werk is daarom een ​​echte uitdrukking van zichzelf.

Alle vormen van kunst hebben betrekking op een idee, conceptueel en visueel; alles buiten dat idee is slechts een kwestie van onderwerp en techniek. Wat voor Robby belangrijk is, is niet “wat” hij fotografeert, maar “hoe” hij fotografeert, hoe hij zijn beelden creëert.

Robby woont met zijn Nederlandse vrouw Marleen Koppen in een boerderij in de Bourgogne, omringd door weilanden en bossen waar ze de Kimaro Farmhouse hebben (een paradijs om een vakantie door te bregen) http://kimaro-farmhouse.com/ In zijn studio in Frankrijk doet hij veel onderzoek voor aanstaande projecten en werkt hij aan nieuwe releases voor kunstwerken.

 

Robby Boleyn Fine Art Photography

Website: bolleyn.com/photography/bio

Yuri Yabi is een creatieveling die zich uit in geluid, fotografie en video. Onlangs is hij door oost Afrika gereisd, waar hij enkele prachtige momenten vast heeft weten te leggen. Als u meer wilt lezen over zijn reis bekijk dan zijn blog over Afrika op Elephantgrass.

Yuri Yabi

Website: https://elephantgrass.nl/

Ugyen Wangcuk is gastspreker en bekende fotograaf  uit Bhutan. Ugyen schreef ook een Bhutanees kookboek.

Ugyen werd in geboren in 1972 als freelance fotograaf en erkend gids. Hij groeide op in het afgelegen dorp Thambji in Punakh. Als Bhutanees is hij persoonlijk enorm gefascineerd door de unieke cultuur van zijn eigen land wat hij vastlegt op foto.

Portrait and landscapes. Hij is momenteel bezig met het samenstellen van een uitgebreid fotografieboek over Bhutan.

Hij bouwde ook zijn eigen eco-lodge. De eerste eco-lodge in Bhutan.

Ook is Ugyen enorm geïnteresseerd in koken en schreef hij zijn eigen “Authentic Bhutanese Cookbook”  wat uitgegeven werd in Bhutan en in de hoofdstad Thimphu te koop is.

Hij was een monnik en had de mogelijkheden om te gaan studeren daardoor is hij nu een

“Professional & Work Experience Licentie guide”

Ugyen Wangcuk

Website: bhutanecolodge.com

Kunstenares Dominique Prins is geboren en getogen in Zuid-Frankrijk. Sinds 1988 woont zij in Nederland.
Hoewel ze altijd met kunst bezig is geweest, ontdekte ze in het jaar 2000 haar echte passie: boetseren en beeldhouwen. Dominique heeft zich in korte tijd bijzonder snel ontwikkeld; daarbij heeft zij een geheel eigen stijl gecreëerd.
Haar werk is geëxposeerd in verschillende galerieën en Art Fairs in Nederland en in Frankrijk. Haar beelden, meestal vrouwenfiguren, worden gekenmerkt door eenvoud en overdrijving. Dit lijken tegengestelden, maar de harmonie en elegantie blijven.
Ze zoekt steeds naar de grenzen van het esthetische: hoe ver kun je gaan in overdrijving, terwijl het beeld toch mooi in balans blijft.

Dominique is een echte kunstenares. Ze is perfect in schilderen, boetseren, steenhouwen maar vooral haar schitterende bronzen beelden zijn erg bekend geworden. Ze heeft 2 prachtige beelden gemaakt voor deze veiling

Dominique Prins
Websitedominiqueprins.com

Kunstenares Astri Blokbergen. Werken is voor Astrid in stilte naar binnen gaan. Putten uit de innerlijke bron. Je denkt dat je van tevoren kan bepalen wat je wil gaan maken maar uiteindelijk komt het vanzelf uit je en vaak heel anders dan je dacht te gaan doen. Het ontwikkelt zich onder je handen en je ziet leegtes die nog invulling behoeven. Het is goed als je voelt dat de was een bepaalde structuur heeft gekregen. Als het haar een fluwelen gevoel geeft en zij geen leegtes meer ziet, weet Astrid dat zij bij het eindpunt van haar werk is gekomen.
Astrid haalt de meeste inspiratie uit de natuur. De bomen in het bos hebben een bijzondere aantrekkingskracht op haar. Elke boom die zij maakt is uniek. Ze stralen elk hun eigen energie uit waardoor het voor iedereen zijn eigen levensboom kan zijn. Mensen herkennen hun eigen frequentie hierin.

Astri Blokbergen
Website: http://www.astriblokbergen.nl/  

Kunstenares Marleen Rameckers. Marleen werkt vanuit haar atelier in Bussum. Ze verzamelt edelstenen, parels, koraal en curiositeiten van over de hele wereld en gebruikt die bij het creëren van sieraden. Marleen: “Ik bestudeer de vormen, kleuren en structuren van alle materialen die ik gebruik.” Natuurlijke materialen. Haar voorkeur voor natuurlijke materialen is duidelijk te zien in haar werk. “Die zorgen ervoor dat mijn werk tot leven komt als het gedragen wordt. De kleuren vermengen zich met de draagster, die op die manier dus onderdeel van het sieraad wordt.”

Marleen Rameckers Atelier

Website: marleenrameckers.nl

René Kahlé Juweliers, gelegen in het pittoreske Laren in het bruisende centrum van ’t Gooi, is dé plek waar klanten van heinde en ver naar toe komen voor horloges van prestigieuze Zwitserse merken en juwelen van gerenommeerde ontwerpers.
Met een breed assortiment, verdeeld over twee vestigingen, kan René Kahlé Juweliers vrijwel elke wens in vervulling laten gaan. De zaak aan de Brink 22 biedt horlogemerken uit de wereld van de haute horlogerie aan, zoals IWC en Breitling en juwelen van onder andere Ole Lynggaard en Pomellato. De uiterst interessante, maar zeer betaalbare horloges en juwelen van bijvoorbeeld Hermès en Bron kunt u vinden aan de Brink 32a.
De twee adressen van René Kahlé Juweliers zijn beide gesitueerd in het centrum van Laren, het oudste dorp van ’t Gooi. Het typerende dorpsgezicht wordt bepaald door smalle, soms bochtige weggetjes en voeren u langs prachtige, rietgedekte panden.

René Kahlé Juweliers

Website: renekahle.nl

Monique Ballegooijen maakt hippe sieraden en haar liefde voor Afrika is hierin vaak verwerkt. Vandaar de bedrijfsnaam “Bush jewels” Ze is buiten het maken van sieraden ook actief in de keuken van BushKitchen.
Bushjewels staat voor stoere, hippe, trendy sieraden gemaakt van natuurlijke materialen. De collectie bestaat uit heren en dames sieraden.
De collectie wisselt zeer regelmatig omdat er van veel sieraden maar enkele stuks gemaakt worden. Maak gebruik van je creativiteit bij het samenstellen van je eigen sieraad. Zie website pagina “Inspiratie” de diverse combinatie voorbeelden

Monique Ballegooijen

Website: https://www.bushjewels.nl/

BushKitchen is het bedrijf van Harm-Jan Bloem. Hij braait al meer dan vijfentwintig jaar en treedt op als BBQ-Man bij televisieprogramma’s van o.a. RTL4. Met een mix van de Zuid-Afrikaanse braai- en Amerikaanse rooktechnieken grilt en rookt hij heerlijkheden op feesten, partijen en bedrijfsfeesten wereldwijd. Bij Harm-Jan géén standaard menu’s, maar grote stukken biologisch vlees en vis van topkwaliteit. Goed gekruid, maar zonder sausjes, want die leiden af van de pure braaismaak.

Harm-Jam & Monique Ballegooijen

Website: bushkitchen.com

Ugyen Wangcuk was de gastspreker op de charityavond 29-11-2017. Zelf 12 jaar monnik geweest in een klooster in Bhutan

Ugyen Wangcuk

Website: bhutanecolodge.com

Malando trio. Sfeer, passie en de liefde voor de muziek. Dat is de beste omschrijving voor dit unieke trio: “Trio Malando”. Door hun grote ervaring als muzikant, hebben zij in deze nieuwe formatie de liefde voor de muziek hervonden. Het trio, bestaande uit Ernö Olah, Gert Wantenaar en Danny Malando, maken van elk optreden een geslaagd feest

Malando Trio
Websites: http://www.artistenplanning.nl/product/trio-malando/

Websites: https://www.esdonk.eu/artiesten/danny-malando-malando-orkest/

Mirjam Blaak is de ambassadrice van Oeganda. Mirjam vertegenwoordigt de regering van Oeganda bij andere landen of bij een international organisatie, bijvoorbeeld de NAVO of de Verenigde Naties.

Mirjam Blaak 
Website: linkedin.com/in/mirjam-blaak

Anne Boksma werkt als zelfstandig “Personal Assistant” vanuit haar eigen bedrijf Bluepartner. Door een lange en brede werkervaring in de zakelijke dienstverlening is een half woord genoeg voor Anne. Zij beweegt zich al jarenlang actief in uiteenlopende werkvelden en daardoor uitstekend inzetbaar als Personal Assistant. Servicegericht, discreet en in het bezit van organisatietalent. Trefwoorden die haar als persoon nauwkeurig omschrijven.

Voor wie?
In eerste plaats voor jezelf, misschien liggen je talenten niet op administratief gebied, je beschikt niet meer over een zakelijke secretaresse, of voor je dierbare vriendin die recentelijk alleen is komen te staan en het eventjes allemaal niet meer ziet zitten… Of als extra presentje voor je ouders waarvoor je zo nu en dan te weinig tijd hebt dan dat je eigenlijk zou willen. Het is allemaal mogelijk!

Waarvoor?
Het oplossen van verzekeringskwesties, archiveren, belastingen en bankzaken. Tot het ( digitaal ) adressenbestand updaten, de kerstkaarten en het boeken van reizen, huizen of buitenlandse events.

Anne Boksma
Website: linkedin.com/pub/anne-boskm

Het Glazen Huis is de “oude” portiersloge van het voormalige pakhuizencomplex.
Deze ruimte wordt verhuurd door het reisbureau voor vergaderingen, lunches en/of diners tot 10 gasten. De portiersloge is stijlvol ingericht met alle moderne vergaderfaciliteiten en het sevice-niveau is net als die van Buitenlandsche Zaken heel hoog.
Organiseer een inspirerende bijeenkomst in een bijzondere ruimte!

Joke Nuijs en Els  Sondermeijer van Buitenlandsche Zaken

Website: locaties010.com/locatie/hetglazenhuis

Ice4Life van Henk van den Berg is een stichting zonder winstoogmerk. De stichting streeft ernaar dat de patiënt centraal wordt gesteld binnen de zorg en dat er ruimte komt voor een dialoog tussen reguliere en alternatieve zorg.
Binnen de evenementen die Ice4Life organiseert staat kou altijd centraal. De kou staat symbool voor een grens. Door het verleggen van grenzen op basis van je eigen mindset, laten Ice4Life zien dat je als mens tot veel meer in staat bent, dan je zelf zou verwachten. Bovendien is de organisatie van Ice4Life van mening dat je het (auto)immuunsysteem hiermee positief kunt beïnvloeden.
Henk van der Bergh is een vast en vertrouwd lid van Ice4Life. Henk heeft last van Reuma en weet door het plonsen zijn auto-immuunsysteem te verbeteren wat voordelig is voor zijn reuma.

Henk van den Bergh 
Website: ice4life.nl

Before They Pass Away van Jimmy Nelson

Bruna winkels de Zuiderpost in Apeldoorn, Anklaar Apeldoorn, Groot Driene in Hengelo en Flora Deventer zijn altijd bereidt de Mieke Huigen Stichting te ondersteunen. Zo gaven ze wederom ook op de laatste charity de boeken van Jimmy Nelson. Jimmy is een Brits fotograaf en fotojournalist. Hij is vooral bekend van zijn boek Before They Pass Away. In 2009 startte Nelson met dit project. Tweeënhalf jaar lang reisde hij de wereld rond en fotografeerde hij 35 inheemse stammen in onder andere Europa, Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Australië. Hij maakte gebruik van een 50 jaar oude 4x5in-camera. Nelson zei voor dit project geïnspireerd te zijn door Edward Sheriff Curtis en zijn foto’s van Indianen. Hij fotografeerde onder andere de Huli en de Kalam in Nieuw-Guinea, de Dukha in Mongolië en de Mursi in de Omovallei in Ethiopië. Het project werd gefinancierd door de Nederlandse miljardair Marcel Boekhoorn.

Bruna winkel de Zuiderpost

Webiste: hetschubertplein.nl/bruna-de-zuiderpost

Fotograaf  Vicky Keulen. Vicky Keulen is een gepassioneerde fotograaf van mensen en van alles wat mooi is. Haar portfolio weerspiegelt de wereld zoals gezien door haar ogen. Met oog voor detail, stijl en glamour.

Vicky Keulen

Website: photogravics.nl

Angeli Travel: 10 daagse reis Zambia
3 nachten Pioneers Camp Lusaka logies, 3 nachten Track & Trail river camp South Luangwa Nationaal park volpension, 3 nachten Mukambi Safari Lodge Kafue Nationaal park volpension
Inclusief:
Accommodatie zoals beschreven
Maaltijden zoals beschreven
Transfers van en naar vliegveld
Retour busrit Lusaka- Track & Trail River camp
Retour transfer Lusaka-Mukambi Safari lodge
Exclusief:
Vluchten, visa, parkentree gelden, game-drives

Angeli Travel
Website: angelitravel.nl

Angeli Travel: 6 daagse reis India Golden Driekoek
2 nachten Delhi 4 sterren hotel logies en ontbijt, 1 nacht Agra 4 sterren hotel logies en ontbijt, 2 nachten Jaipur 4 sterren hotel logies en ontbijt
Inclusief:
Transfers, sightseeingtour oud en nieuw Dehli met gids, bezoek aan Taj Mahal en Agra Fort in Agra met gids, sightseeingtour Jaipur met gids.
Exclusief:
Vluchten, visa, entreegelden

Reis v.a. 1 april t/m september 2018

Angeli Travel 
Website: angelitravel.nl

Angeli Travel: 5 daagse reis Marokko Marrakesh
3 nachten Riad De petit Prince (of gelijke) logies en ontbijt
Inclusief:
Transfers, één dag wandel sightseeingtour Marrakesh met Engelssprekende gids
Exclusief:
Vluchten, entreegelden, eventueel keuze vervoer i.p.v. wandelen

Angeli Travel 
Website: angelitravel.nl

Angeli Travel: 2 nachten Dubai
Weekend 2 nachten in het Movenpick Dubai hotel Ibn Battuta Gate Dubai in een superior kamer. Ontbijt in het Mistral restaurant
Exclusief:
Vluchten, verlenging voor speciale prijs AED 600,00 per kamer inclusief ontbijt, exclusief boeking kosten

Angeli Travel
Website: angelitravel.nl